Proiect educativ al DGASPC Suceava: Copiii din sistemul de protecție socială din Gura Humorului vor fi implicați în ecologizarea zonelor de agrement din oraș


Intră acum și în grupul de

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a inițiat alături de Fundația Te Aud România și Primăria Orașului Gura Humorului, proiectul ”Responsabili astăzi pentru viitorul de mâine”.

Proiectul educativ se va desfășura în perioada Aprilie – Noiembrie 2021 și își propune implicarea beneficiarilor din cadrul Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului în activități de ecologizare a zonelor de agrement din oraș, cât și în activități de plantare a unor arbori ornamentali.

Tot prin intermediul parteneriatului, se are în vedere și realizarea unor proiecte de mediu pentru promovarea sustenabilității resurselor de mediu.

Proiectul ”Responsabili astăzi pentru viitorul de mâine„ are în vedere atât transformarea comportamentelor cotidiene în stiluri de viață ecologice, sănătoase și durabile pentru întreținerea unui ambient curat cât și conștientizarea efectelor negative ale acumulării deșeurilor asupra calității mediului cu consecințe asupra calității vieții.

Protejarea mediului înconjurător este de o importanță extrem de mare în zilele noastre. Implicarea comunității stă la baza unui oraș curat sși sustenabil. Acum este momentul să ne punem cu toții intrebarea ”Ce poate face fiecare din noi, ca individ pentru a proteja mediul înconjurator?”

Parteneriatul care stă la baza activităților propuse, a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani, având obiectiv principal conștientizarea si asumarea responsabilității pentru protejarea ambientului.

Un important instrument în dezvoltarea locală este buna colaborare între actorii locali și organizațiile non-guvernamentale.  La Gura Humorului, putem spune că avem parte de colaborare, conlucrare și mobilizare extinsă în vederea implementării eficiente și a mobilizării comunității. In acest context, acest parteneriat reusește să consolideze atât rolul voluntariatului, cât și implicarea activă a actorilor locali” este mesajul  Gabrielei Popescu, președintele Fundației Te Aud România. 

Primăria orașului Gura Humorului este parte din proiect  și mulțumește tuturor pentru implicarea activă în campania de curățenie demarată în această primăvară la nivelul localității.

Din nou, ca în fiecare an, cadrele didactice și  elevii, prin acțiunile de ecologizare la care au participat – din proprie inițiativă – au transmis societății civile și nu numai, mesaje bine definite privind respectul pe care îl datorăm cu toții mediului în care trăim zi de zi.

Educația ecologică esențială pentru protejarea mediului înconjurător precum și dezvoltarea simțului civic se realizează nu doar teoretic cât mai ales participativ.

Sperăm că, în timp, prin acțiuni de ecologizare de acest fel, mentalitatea unor concitadini certați cu bunul simț,   se va schimba în bine și vor renunța la prostul obicei de a-și abandona deșeurile în locuri nepermise.

În cursul acestui an, cu sprijinul logistic al Primăriei orașului se vor desfășura  campanii ample de igienizare și ecologizare care vizează zone cu depozitări necontrolate de deșeuri, plantări de puieți, igienizarea cursurilor de ape și altele, la care va putea participa orice voluntar care dorește un mediu înconjurător cât mai sănătos.’ este mesajul Primăriei Orașului Gura Humorului.

Ca inițiatori ai acestui proiect, aducem mulțumiri pentru deschidere și implicare, Primăriei  Orașului Gura Humorului precum și Fundației Te Aud România, în calitate de reprezentant activ al societății civile și partener în multe proiecte și considerăm că mediul înconjurător este  o realitate care nu cuprinde doar mediul natural, ci cuprinde și activitatea noastră, din poziția de beneficiari ai mediului înconjurător. Ne propunem ca, prin acest parteneriat, să implicăm cât mai mulți copii și tineri, beneficiari ai serviciilor de protecție socială, în lupta pentru o natură curată și pentru un mediu înconjurător sănătos.

Nadia Cretuleac,
Director Executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava


Intră acum și în grupul de