Polițiștii suceveni vor să demonstreze cu urme de ADN de pe airbag că un tânăr a fost la volanul unui autoturism care a intrat într-un cap de pod


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au prelevat, sâmbătă seara, probe ADN de pe airbag-ul declanșat în dreptul șoferului unei mașini pentru a stabili că un tânăr de 31 de ani din Dolhasca se afla la volanul autoturismului când s-a produs un accident rutier.

Astfel, sâmbătă seara în jurul orei 20:50, polițiștii au fost sesizaț prin 112 că pe raza localității Valea Poienei din orașul Dolhasca a avut loc un accident pe drumul comunal, ocazie cu care o persoană a rămas încarcerată în autoturism.

Lucrătorii din cadrul subunității s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care cele sesizate s-au confirmat, autoturismul era proiectat pe partea carosabilă în urma impactului cu un cap de pod, dar în  autoturism nu exista nici o persoană.

La scurt timp  la locul accidentului s-a prezentat un tânăr de 31 ani, localnic, care prezenta urme vizibile de accident care a declarat faptul că el nu a condus autoturismul și nu cunoaște cine a condus autoturismul.

Astfel, tânărul a refuzat să sufle în aparatul etilotest, iar având în vedere faptul că exista o suspiciune rezonabilă cu privire la faptul că acesta este conducătorul autoturismului s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Spitalului Muncipiul Fălticeni, unde acesta în prezența medicului de gardă a refuzat să i se preleveze probe biologice.

Totodată, a fost efectuată cercetarea la fața locului, ocazie cu care din habitaclu autoturismului au fost recoltate probe ADN de pe airbagul sărit al volanului și totodată a fost ridicat un fragment de urmă papilară.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: „ refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”.


Intră acum și în grupul de