Polițiștii suceveni au intervenit la o nuntă din Frătăuții Noi și la o petrecere din Slatina. Organizatorii evenimentelor și administratorii localurilor au fost amendați

Polițiștii suceveni au întrerupt din nou evenimente organizate în ciuda restricțiilor anti-Covid. Este vorba despre o nuntă organizată într-un restaurant din comuna Frătăuții Noi și o petrecere ce a avut loc într-o cabană din comuna Slatina, ambele evenimente având loc în seara de duminică, 9 mai.

La nunta din Frătăuții Noi au participat 20 de persoane. După ce au întrerupt evenimentul și s-au asigurat că toți invitații au plecat, polițiștii au amendat organizatorul și administratorul localului. Valoarea totală a celor două amenzi este de 4.000 lei.

În aceeași seară, în urma unei sesizări la 112, polițiștii au intervenit la o petrecere organizată într-o cabană din satul Găinești, comuna Slatina.

Echipa de control a sosit spre finalul evenimentului, dar a stabilit că au participat în jur de 40 de persoane. Ca și în cazul precedent au fost aplicate amenzi. Însă de data aceasta administratorul pensiunii a fost și cel care a organizat petrecerea. Bărbatul s-a ales cu o amendă de 2.000 lei.

Reamintim că, în ultima perioadă, polițiștii suceveni depistează tot mai multe evenimente cu mulți participanți, organizate fără respectarea măsurilor anti-Covid.

Potrivit IPJ Suceava, doar la sfârșitul săptămânii trecute au fost stopate șase evenimente private pe lângă cele prezentate mai sus. În toate cazurile, participanții au fost evacuați, iar organizatorii amendați.