Nici un tanar sucevean nu a solicitat Cardul Euro<26


Intră acum și în grupul de

Cu toate că prin intermediul Cardului European de Tineret (Euro<26) ar putea beneficia de reduceri europene, naţionale şi locale, fiind un card folosit şi în ţară, tinerii suceveni nu se arată prea interesaţi în a-l obţine. Şeful Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Suceava, Daniel Hrenciuc, a declarat că, încă din 2006 instituţia sa a primit de la ministerul culturii 25 de carduri Student şi 7 Infotin, însoţite de materiale promoţionale şi chiar cererea de eliberare a cardurilor dar nu a existat niciun solicitant.

„Am vrut să promovăm din nou acest card. În definitiv, e în interesul tinerilor să-l obţină, fiindcă le asigură reduceri la monumente sau muzee când fac călătorii în străinătate, fiind membri cotizanţi”, a precizat Daniel Hrenciuc.

Cardul European de Tineret este recunoscut de consiliul Europei şi reprezintă, de fapt, o legitimaţie care atestă faptul că posesorul lui este membru asociat în programul european de carduri pentru tineri, trebuind să achite o cotizaţie.
Cardul oferă reduceri şi facilităţi la transport şi călătorii, vacanţe şi cazare, cumpărături, cultură.


Intră acum și în grupul de