Zece zboruri anulate, de la inchiderea Aeroportului Suceava

Zece curse aeriene au fost anulate pe aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, începând de sâmbătă dimineaţă, de la ora 7, când aeroportul a fost închis din cauza norului de cenuşă vulcanică. Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, Vasile Ilie, pierderea înregistrată, doar pentru aeroport este de peste 5000 de euro. „Pierderea este în medie de 500 de euro pe navă ce nu utilizează aeroportul, fără să fie cuantificată plata personalului, a utilităţilor şi cheltuielile suplimentare”, a spus vicepreşedintele CJ Suceava, care are în responsabilitate coordonarea activităţii Aeroportului Suceava.

El a menţionat că în primul trimestru al acestui an numărul de zboruri de pe Aeroportul Suceava a fost de 451 faţă de 269 în aceeaşi perioadă a anului 2009, iar veniturile realizate în primul trimestru sunt de 600.000 de lei, faţă de 313.000 lei realizate în primul trimestru al anului trecut.

Ilie şi-a exprimat speranţa ca aeroportul să fie redeschis în cursul zilei de marţi, menţionând că nu a fost primită încă nici o informare oficială în acest sens. El a spus că nu ştie care va fi primul zbor care va pleca din Suceava şi că aceasta depinde de ora la care aeroportul se va deschide.

Pe Aeroportul Suceava operează companiile Tarom, Carpatair şi Blue Air.