Un adolescent din Hănțești și-a reglat o dispută cu un alt tânăr trăgând un foc cu un pistol cu bile. El a fost reținut și este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un adolescent de 16 ani din Hănțești a fost reținut după ce a tras un foc cu un pistol cu bile.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, un tânăr de 17 ani din Hănțești a fost sunat sâmbătă seara de fratele său care i-a relatat că a avut un conflict cu un adolescent de 16 ani din localitate.

Ulterior, după circa două ore, tânărul de 17 ani, aflat într-un autoturism, în calitate de pasager, l-a observat pe cel de 16 ani care mergea pe jos pe drum, moment în care i-a spus șoferului să oprească mașina, iar când a deschis portiera și l-a întrebat ce probleme are cu fratele său, adolescentul a scos de la brâu un pistol neletal, cu bile metalice și a executat un foc.

Adolescentul a fost identificat în apropiere de domiciliu de către polițiștii S.P.R. 8 Adâncata, a predat pistolul cu bile, în încărcătorul căruia erau 12 bile și a fost condus la sediu pentru continuarea cercetărilor. În urma verificării suspectului s-a constatat că nu este autorizat să dețină, să poarte sau să folosească arme pe teritoriul României.

               În urma cercetărilor s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” și „uzul de armă fără drept” și s-a dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii S.A.E.S.P. sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava urmând a se dispune procedural.


Intră acum și în grupul de