Urmărire în trafic, focuri de armă și țigări de contrabandă de aproape 100.000 de lei confiscate la Horodnic de Sus


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat țigări de proveniență ucraineană în valoare de circa 100.000 de lei după o acțiune în trafic în urma căreia s-a indisponibilizat un autoturism, iar doi suceveni sunt cercetați pentru complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că marți seara în jurul orei 22.15, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a declanșat o acțiune pentru reținerea, pe raza localității Horodnic de Sus, a două autoturisme, despre care se dețineau date că transportă țigări provenienţă din contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismelor, însă șoferii nu au oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinilor, folosindu-se şi dispozitivul anti-pneu.

 În timpul acţiunii, şoferul unui autoturism, în care se afla o cantitate mare de ţigări, a abandonat maşina şi a fugit, lucrătorii noştri reuşind reţinerea celuilalt vehicul, în care se aflau doi cetăţeni români, cu vârste de 22, respectiv 23 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţul Suceava.

 În continuare, s-a luat măsura conducerii autoturismelor şi persoanelor în cauză  la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii ţigărilor din autoturismul abandonat a rezultat cantitatea de 8.425 pachete cu țigări, în valoare de 98.572 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză, polițiștii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar faţă de cei doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Autoturismul folosit în activitatea infracţională în valoare de 17.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor, totodată efectuându-se verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.


Intră acum și în grupul de