Uite greva, nu e greva!


Intră acum și în grupul de

Deşi liderii de sindicat din judeţul Suceava au dat o participare la grevă a şcolilor apropiată de sută la sută, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Suceava, 114 unităţi cu personalitate juridică au făcut grevă totală, în 58 a fost parţial grevă, iar în tot atâtea nu s-a făcut deloc. De asemenea, numai în 5 licee s-a desfăşurat joi, proba de competenţe digitale, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, prof. Laurenţa Hacman.

La Universitatea „Ştefan cel Mare” a fost joi, grevă japoneză în rândul celor circa 140 membri care aparţin de Sindicatul Unisind, profesorii şi studenţii fiind prezenţi la cursuri, a informat vicepreşedintele acestuia, conf. univ. dr. ing. Cornel Turcu.

„Principala noastră nemulţumire e legată de comasarea universităţii,
asta e ceea ce ne doare cel mai tare, fiindcă noi am mai fost sub Iaşi cândva. Dar mai sunt foarte multe puncte cu care nu suntem de acord, printre care faptul că nu se specifică nimic de organizarea sindicatului, de bursele studenţilor etc.”, a menţionat conf. univ. dr. ing. Cornel Turcu.

Potrivit vicepreşedintelui Sindicatul Unisind Suceava, deocamdată, universitarii nu s-au decis pentru greva generală din iunie, întrucât încă mai sunt negocieri cu guvernanţii. „În funcţie de rezultate vom decide dacă facem grevă. În principiu, se face referendum naţional pentru asta”, a mai spus Cornel Turcu.


Intră acum și în grupul de