Studenti din 6 tari vor participa la cursul intensiv „Erasmus IP”, la Universitatea Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 26 aprilie – 7 mai 2010 la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava se va desfăşura cursul intensiv Erasmus IP finanţat de UE prin Life Learning Programme. La acest curs vor participa 24 de studenţi din 6 țări, Finlanda, Austria, Italia, Slovacia, Bulgaria şi România, precum şi profesori şi experţi din aceleaşi ţări.

Proiectul se desfăşoară în trei stagii: Stagiul I – Studenţii trebuie să pregătească o cercetare, un studiu de caz din tara de origine, un exemplu real în care ar putea aplica inovația în turism; Stagiul II – Cursul intensiv care va avea loc la Suceava, în perioada 26 aprilie – 7 mai 2010, când pe parcursul a 10 zile studenții vor primi informații teoretice prin cursuri și expuneri susținute de lectori sau experți din România dar și din străinătate, vizite de lucru la companii inovative în domeniul turismului din Suceava, vizite de documentare la instituţii cu rol strategic: Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură din Suceava, Primăria Suceava, Stagiul III – Finalizarea raportului final care va fi trimis coordonatorului proiectului în trei săptămâni după finalizarea cursului intensiv.

În cadrul cursului intensiv studenţii vor fi împărţiţi în patru grupe de lucru, 6 studenți în fiecare grupă, cel puţin cate un student din fiecare ţară, care vor trebui sa analizeze câte o organizație: Conacul Domnesc, Asociația pentru Turism Bucovina, Dorna Adventure, Herghelia Cai de vis. La sfârşitul celor 10 zile intensive vor prezenta un studiu de caz comun pe baza informaţiilor teoretice primite şi a vizitelor de documentare si vor încerca să ofere soluții inovative care vor fi prezentate reprezentanților companiilor.

Conf. univ. dr. Carmen Năstase, Secretar Ştiinţific al FSEAP şi Project Manager Innovation in nature based tourism services – Inno-Natour declară: “Sunt mulţumită că am atras obţinerea finanţării acestui proiect şi sunt mândră că vom realiza un eveniment de această anvergură la Suceava. Sunt convinsă că participanţii la proiect vor aplica informațiile primite în propriile studii de caz şi vor fi şi vectori de diseminare a informaţiilor inovaţionale în mediul în care activează”. Pentru mai multe detalii și pentru urmărirea derulării acestui proiect vizitați pagina proiectului www.innonatour.usv.ro


Intră acum și în grupul de