La un pas să intre cu mopedul în mașina Poliției. Un bărbat băut circula haotic prin Rădăuți, iar acum e cercetat penal


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Rădăuți este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni după ce a condus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, băut, fără permis, un moped neînmatriculat.

Astfel, bărbatul a fost observat în jurul orei 23.50 de patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, pe str. Ștefan cel Mare din Rădăuți conducând haotic un moped dinspre comuna Marginea către centrul municipiului Rădăuți.

Conducătorul mopedului a fost chiar la un pas de a se tampona cu autospeciala de poliție, iar în ultimul moment agentul de poliție a evitat contactul cu mopedul.

Polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire, iar în fața Grădinii Zoologice din localitate, conducătorul mopedului a oprit vehiculul.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române s-a constatat că bărbatul care conducea mopedul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul pe care acesta îl conducea nu figurează ca fiind înmatriculat.       

 El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de