Tânăr de 18 ani, plasat sub control judiciar după ce a dat mărturii mincinoase în favoarea unui prieten prins fără permis la volan


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani, din comuna Bilca, a fost plasat sub control judiciar după ce a dat mărturii mincinoase în favoarea unui prieten care este cercetat penal pentru conducerea fără permis.

Concret, un alt tânăr din Bilca a fost prins, în data de 28 mai, conducând o mașină deși nu are permis de conducere pentru nicio categorie auto. Activitățile de cercetare penală au continuat a doua zi, respectiv 29 mai, când a fost audiat și tânărul de 18 ani.

După cum au constat polițiștii, tânărul intenționat a făcut afirmații mincinoase pentru a-și ajuta prietenul, tergiversând astfel ancheta penală. Drept urmare, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de „mărturie mincinoasă”.

Ulterior, pe 31 mai, tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 ore. Totodată, el a fost condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți unde procurorul de caz a dispus controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Intră acum și în grupul de