Tâlhărie în centrul Sucevei: Doi adolescenți au fost reținuți și plasați apoi sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Doi adolescenți de 16 și 17 ani au fost reținuți și apoi plasați sub control judiciar pentru tâlhărie.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în noaptea se vineri spre sâmbătă, Poliția Municipiului Suceava, a fost sesizată prin 112 despre faptul că un tânăr a fost agresat în zona unui parc din zona centrală a municipiului Suceava, fiindu-i furat și un telefon mobil.  

În zona indicată de apelant o patrulă de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică – Poliția Municipiului Suceava a observat două persoane care traversau în fugă str. Ana Ipătescu, având direcția către str. Ștefăniță Vodă.

Cei doi au fost interceptați, prinși și legitimați, stabilindu-se că sunt doi minori de 16 și 17 ani. 

Ei au spus polițiștilor că fugeau de un câine.

Imediat la fața locului au sosit alți  doi polițiști, împreună cu victima, un tânăr în vârstă de 19 ani, care a indicat cele două persoane ca fiind autorii sesizării în cauză. Acesta a relatat că una dintre cele două persoane i-a smuls telefonul mobil din mână, după care a fost lovit cu palma în zona feței. Ulterior, la fața locului s-au prezentat mai mulți tineri care au relatat faptul că au fost martori la fapta săvârșită de către cele două persoane.

 În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,tâlhărie’’, iar în urma activităților investigativ-operative desfășurate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava, s-a reușit probarea activității infracționale a celor doi autori, dobândind astfel calitatea de suspecți.

Ca urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului  administrat în cauză, ca urmare a faptei comise, polițiștii au dispus față de ce doi suspecți, măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Cei doi inclupați au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, față de aceștia fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.


Intră acum și în grupul de