Sucevenii sufoca UPU pentru ca nu au bani de consultatii la medicul de familie


Intră acum și în grupul de

Deoarece nu au bani pentru a plăti consultaţia la medicul de familie, pentru că nu au programare, sucevenii preferă să se ducă direct la Urgenţe. Noile reglementări care reduc numărul la maxim 20 de consultaţii pe zi, la medicii de familie le dau bătăi de cap cadrelor de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean „Sf. Ian cel Nou” Suceava. Medicii de acici fac faţă cu greu sutelor de pacienţi care au început să vină zilnic. Pacienţii spun că la spital aşteaptă mai puţin decât la medicul de familie şi, în plus, nu trebuie să plătească consultaţia.

Medicii susţin că modificarea modului de funcţionare a cabinetelor medicilor de familie a dus la creşterea cu 15 % a numărului de pacienţi, faţă de anul trecut.

„În zilele de luni şi marţi se depăşesc constant 200 de prezentări, undeva spre 250”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţean.

Specialiştii din spital se plâng că nu mai au timp să se ocupe cum trebuie de urgenţe din cauza aglomeraţiei. Prin noile norme, medicii de familie pot consulta gratis doar 20 de pacienţi pe zi, iar pacienţii fără programare plătesc.


Intră acum și în grupul de