La BAC, elevii de a XII-a au aratat ca stiu sa „manuiasca” tastatura si mouse-ul (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 6.378 de elevii suceveni din cei 6.831 înscrişi din ultimul an de liceu au susţinut proba practică de competenţe digitale din cadrul examenului de bacalaureat din acest an, 181 dintre aceştia absentând. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că 5 candidaţi au solicitat echivalarea examenului susţinut anterior (ECDL) cu nivelul de utilizator mediu, iar 249 cu nivelul avansat.

„S-a reuşit centralizarea datelor de la proba D a examenului de bacalaureat. În urma rezultatelor obţinute de elevi, 168 sunt de nivel începător, 1.272 de nivel mediu, 1.987 avansaţi iar 2.951 experimentaţi”, a declarat Petru Carcalete.

Cei 181 candidaţii absenţi din seria curentă pot continua să participe la celelalte probe ale bac-ului, dar nu vor fi consideraţi admişi, având şansa să dea din nou competenţa în sesiunea din august.

Pe 31 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă.
După încheierea anului şcolar, vor avea loc alte probele scrise ale examenului, prima dintre acestea fiind programată pe 28 iunie 2010, la limba şi literatura română. Urmează apoi, pe 30 iunie 2010, proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie 2010 se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 2 iulie 2010 se vor afişa rezultatele şi se vor putea depune eventualele contestaţii.
Rezultatele finale se vor afişa pe 7 iulie 2010.


Intră acum și în grupul de