Scandal cu pumni si cutite intre doua familii de romi din Mironu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O grupă a Serviciului de Intervenţie Rapidă (SIP) Suceava şi poliţiştii de la trei posturi comunale au intervenit luni seară, pentru a aplana un scandal între două familii de romi de la Mironu. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspector principal Gabriel Panţîru, la orele 21.20, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Moldovei s-au sesizat despre faptul că în satul Mironu, respectiv la locuinţa lui P. Radu s-a iscat un scandal.

„Din primele verificări, a rezultat că în jurul orelor 20.30, M. Victor se deplasa cu atelajul hipo pe drumul comunal Mironu, ocazie cu care s-a întâlnit cu P. Florin, iar în urma unor conflicte mai vechi, între cei doi a izbucnit o altercaţie, lovindu-se reciproc,” precizează inspectorul Panţîru.

Acesta menţionează că M. Victor s-a deplasat la locuinţa sa şi împreună cu membrii familiei, respectiv M. Nicolae, Ţ. Roman, Ţ. Adrian şi Ţ. Nicolaie s-au deplasat la domiciliul lui P. Radu pentru a cere lămuriri cu privire la altercaţia care a avut loc între cei doi cu puţin timp înainte, moment în care, între primii pe de o parte şi P. Radu, P. Florin, T. Romică şi T. Vasile pe de altă parte, a izbucnit din nou o altercaţie.

În urma acestui conflict, trei persoane au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Astfel M. Nicolae, de 24 ani a fost diagnosticat cu „plagă tăiată, paliu stâng (falanga deget mare stânga)”, Ţ. Roman, de 37 ani cu „traumatism cranian deschis, plăgi superficiale parietale stânga şi dreapta, plăgi escoriate antebraţ şi cot mâna stângă” şi Ţ. Nicolaie, de 19 ani cu „plagă avulsionată parieto-occipital drept, plagă tăiată occipital drept şi plagă tăiată buza superioară”, toţi din localitate.

„Având în vedere că în scandal au fost implicate mai multe persoane, majoritatea dintre acestea fiind cunoscute cu un comportament violent, a fost necesară intervenţia unei grupe din cadrul S.I.R. Suceava şi a poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Valea Moldovei, Păltinoasa şi Capu Câmpului pentru restabilirea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice”, spune inspectorul principal Panţîru, adăugând că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lovire şi alte violen’e”, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii faptei, participanţilor şi participaţia fiecăruia, urmând ca în funcţie de rezultat să se dispună procedural.


Intră acum și în grupul de