CJPC Suceava, locul I pe tara privind activitatea pe anul trecut si trimestrul I din 2010 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma activităţii desfăşurate, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava s-a clasat pe locul I pe ţară, dintre cele 42 comisariate judeţene, atât în anul 2009, cât şi în trimestrul I din acest an.

„Această poziţie deosebit de onorantă s-a datorat modului în care au fost realizaţi indicatorii de performanta stabiliţi ,de către instituţia noastră. Vreau să subliniez faptul că aceşti indicatori nu au în vedere, cum am fi înclinaţi să credem, valoarea sau numărul amenzilor aplicate, ci numărul de acţiuni de control/comisar, respectiv 108, valoarea produselor neconforme retrase din circuitul comercial, adică 396.925 lei, procentul reclamaţiilor cercetate din cele înregistrate, respectiv 100%, număr de acţiuni de control conform tematicilor primite de la forul tutelar, adică 19 tematici cu 365 acţiuni de control, număr de procese verbale de constatare a contravenţiei anulate definitiv de instanţă, ce ar diminua punctajul, dar Suceava nu a pierdut nici unul şi procentul amenzilor încasate din cele aplicate-93%”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă Elena Oanea, director coordonator adjunct al CJPC Suceava.

Aceasta a subliniat că punctajele obţinute de CJPC Suceava sunt în anul 2009- 101,1 puncte faţă de 78,9 media pe ANPC iar în trimestrul I 2010 de 103,26 puncte faţă de 79,06 puncte media pe ANPC.

„Aceste rezultate se datorează în, primul rând, eforturilor şi dăruirii profesionale a comisarilor din cadrul instituţiei noastre. Locul I obţinut şi anul trecut şi în primul trimestru al acestui an ne-a mirat şi pe noi dar ne-a bucurat. Trebuie să depunem eforturi pentru a-l menţine”, a concluzionat Elena Oanea.

Toate aceste date au fost prezentate recent la Bucureşti, unde a avut loc o întâlnire la nivel naţional a structurilor din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comisariate regionale şi judeţene. Întâlnirea a avut drept scop analiza rezultatelor activităţii desfăşurate în anul 2009 şi primul trimestru al anului 2010.


Intră acum și în grupul de