ISJ Suceava si Partida Romilor vor sa determine „puradeii” sa faca scoala


Intră acum și în grupul de

Partida Romilor Pro – Europa, sucursala judeţeană Suceava şi IŞJ Suceava au încheiat un protocol de colaborare privind derularea unei campanii privind creşterea numărului de romi admişi în sistemul de învăţământ românesc la toate nivelurile. Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, campania se intitulează „Eu îţi dau recomandarea” şi are ca obiective creşterea numărului de romi admişi pe locurile special alocate în liceele şi facultăţile de pe raza judeţului Suceava în anul şcolar 2010-2011, înscrierea copiilor în grădiniţă, în clasa I, înscrierea/ reînscrierea copiilor la clasele I-VIII, respectiv dirijarea adolescenţilor, tinerilor şi adulţilor romi spre forma alternativă, Şansa a doua, accesarea burselor destinate liceenilor.

Un alt obiectiv este consolidarea comunicării între reprezentanţii comunităţilor de romi şi unităţile şcolare, prin organizarea periodică de întâlniri, cu participarea cadrelor didactice, mediatorilor şcolari, liderilor romilor, experţilor din primării, părinţilor şi elevilor, în vederea reducerii abandonului şcolar, înscrierii copiilor de etnie romă în învăţământul obligatoriu şi asigurării celei de-a doua şanse în educaţie, pentru persoanele care nu şi-au finalizat studiile dar şi identificarea factorilor care pot contribui la educaţia extraşcolară a romilor.

În unităţile şcolare din judeţul Suceava sunt cuprinşi în acest an în 4.376 de preşcolari şi elevi romi.

În cadrul campaniei se va promova oferta educaţională a liceelor ce au locuri speciale pentru romi. Este vorba de cifra de 298 locuri la nivel de judeţ.


Intră acum și în grupul de