Ostra: Dosar penal pentru un bătrân cu probleme de memorie care a încercat să fure o iapă despre care credea că este al lui


Intră acum și în grupul de

Un caz, fără exagerare, dramatic s-a produs sâmbătă, 3 iulie, în comuna Ostra. Un bătrân de 77 de ani a ajuns pe mâna poliției după ce a încercat să fure o iapă. După cum s-a stabilit ulterior, bărbatul are probleme de memorie și a fost afectat de pierderea recentă a iepei sale și a mânzului abia fătat.

Concret, în jurul orei 12:00, un bărbat (35 ani) din Ostra a sesizat poliția precum că un localnic intenționează să-i fure o iapă dintr-o livadă. Bărbatul a declarat că a observat cum un localnic a pătruns pe terenul ce-i aparține și încearcă să-i sustragă iapa lăsată la păscut.

Foto simbol

Mai târziu s-a adeverit că autorul este un bătrân de 77 ani, despre care consătenii spun că ar fi senil și suferind de pierderi de memorie. Mai mult, localnicii au relatat polițiștilor că bărbatul a fost puternic afectat de pierirea recentă mai întâi a iepei sale, iar apoi a mânzului fătat. Astfel, el credea că iapa vecinului este de fapt al lui și a vrut să o ducă acasă.

Ulterior, după ce polițiștii au stat de vorbă cu bătrânul, acesta a înapoiat iapa. Cu toate acestea, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru tentativă la infracțiunea de furt. Totodată, polițiștii au informat și Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Ostra pentru efectuarea unei anchete sociale privindu-l pe bătrân.


Intră acum și în grupul de