CAS, autorizata sa incheie angajamente suplimentare de plata pentru a asigura medicamente


Intră acum și în grupul de

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava va putea să încheie angajamente suplimentare pentru ca populaţia să aibă acces la medicamente compensate şi gratuite. Astfel, la propunerea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Guvernul României a aprobat OUG prin care casele de asigurări de sănătate şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate sunt autorizate să încheie angajamente legale suplimentare în anul 2010 în limita a 500 milioane de lei pentru plata medicamentelor cu şi fără contribuţie personală.

„Prin aplicarea acestui act normativ vom reuşi asigurarea unui acces neîntrerupt al populaţiei la medicamente”, a declarat ministrul Sănătătţii, Cseke Attila.
În prezent, fondurile alocate pentru asigurarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală au fost deja angajate şi există riscul de a se întrerupe accesul la medicamente.

Cât priveşte situaţia în judeţul Suceava, CAS Suceava a decontat către cele 116 farmacii cu care are contract, la data de 07.05.2010, suma totală de 5.179.710,17 lei, reprezentând facturile depuse în luna octombrie 2009, aferente consumului lunii septembrie, decont care, conform clauzelor contractuale trebuie realizat până la sfârşitul lunii aprilie a.c, a precizat preşedintele -director general al CAS Suceava, Cristina Iordăchel.

Totodată, aceasta a menţionat că, până la finele lunii mai se vor mai deconta facturile aferente medicaţiei din programul de oncologie ambulator depuse în luna ianuarie, plăţi efectuate în termen legal de plată, conform clauzelor contractuale, iar în cursul lunii iunie, se vor mai deconta farmaciilor facturile aferente medicamentelor gratuite şi compensate depuse în luna noiembrie 2009, în valoare de 5.240.616 lei.


Intră acum și în grupul de