Încă un motociclist rănit în județul Suceava: Bărbatul era băut și a părăsit locul accidentului, deși a suferit traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței


Intră acum și în grupul de

Seria de accidente provocate de motocicliști de la sfârșitul săptămânii trecute a fost completată de un bărbat din Plopeni care a ajuns la spital cu răni serioase după o plimbare cu motocicleta sub influența băuturilor alcoolice.

Accidentul s-a produs duminică seara, 18 iulie, pe raza orașului Salcea. Motociclistul de 45 ani a pierdut controlul vehiculului pe strada Dobroaia din Plopeni, căzând pe carosabil.

Foto simbol

În urma accidentalul, motocicleta a fost distrusă, iar conducătorul ei s-a ales cu răni. Cu toate acestea, în loc să anunțe Poliția și să solicite ajutor medical, bărbatul a părăsit locul accidentului cu tot cu motocicleta avariată.

Ulterior, când a ajuns acasă, soția bărbatului a apelat 112 după ce a văzut în ce stare se află soțul.

Bărbatul a fost preluat de urgență un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Județean Suceava. El a fost diagnosticat cu: „politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței, traumatism cranio-facial, escoriații multiple cot drept, șold stâng, genunchi bilateral, antepicior stâng”.

În același timp, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste condiții, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim că vineri, 16 iulie, un motociclist de 32 ani a murit la Șaru Dornei. Din cauza vitezei prea mari, bărbatul a pierdut controlul vehiculului într-o curbă periculoasă, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, după care s-a oprit într-un gard. Din cauza rănilor grave, bărbatul a murit la spital.

Tot vineri, la Gura Humorului, un motociclist (26 ani) a intrat în coliziune cu o mașină condusă regulamentar din cauza neasigurării corespunzătoare în momentul efectuării unui viraj.

Bărbatul a ajuns la spital cu „T.C.F. plăgi excoriate faciale, plăgi excoriate genunchi, contuzie gambe bilateral”. El este cercetat penal din moment ce nu are permis, iar motocicleta nu era înmatriculată, având numerele false.

Ulterior, sâmbătă, un alt tânăr de 26 ani a intrat într-o mașină în timp ce conducea cu viteză excesivă o motocicletă pe raza comunei Straja. El a fost spitalizat cu fractură cominutivă la ambele oase ale antebrațului stâng.

Și în acest caz motociclistul nu avea permis, iar vehiculul a fost radiat din circulație încă în anul 2017, iar plăcuța cu numărul de înmatriculare era falsă.


Intră acum și în grupul de