Un cal abandonat în municipiul Suceava a fost preluat de Asociația „Casa lui Patrocle” după ce Poliția Animalelor a emis încă un ordin de plasare


Intră acum și în grupul de

Lucrătorilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Suceava au emis marți, 20 iulie, încă un ordin de plasare în adăpost a unui animal aflat în pericol.

Concret, în jurul orei 21:20, o suceveancă a apelat 112 sesizând că lângă blocul în care locuiește este un cal căzut lângă o căruță.

Foto simbol

După cum s-a constat ulterior, calul nu era rănit și este bine îngrijit. Cu toate acestea, polițiștii nu au reușit să găsească proprietarul cabalinei.

Totodată, calul a fost verificat cu cititorul de cipuri, constatându-se faptul că aceasta are microcip, dar nu este înregistrat în evidența ANARZ.

Din moment ce animalul a fost lăsat fără supraveghere pe un drum public, Poliția Animalelor a emis ordin de plasare a acestuia în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Calul a fost preluat de Asociația Casa lui Patrocle Suceava, iar căruța lângă care a fost găsit va fi ridicată de serviciul specializat din cadrul Primăriei.

Reamintim că primul caz din județul Suceava de plasare a animalelor în adăpost a avut loc în data de 12 iulie.


Intră acum și în grupul de