Trei elevi suceveni, premiati la Etapa Internationala a Olimpiadei de Romana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava i-a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, pe cei trei elevi suceveni premiaţi la Etapa Internaţională a Olimpiadei de Limbă , Comunicare şi Literatură Română „George Călinescu” ce a avut loc la Constanţa. Astfel, Sabine-Marie Ţăranu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” pregătită de prof. Gheorghe Cîrstian a obţinut premiul I, Andreea Cîmpan, clasa a VII-a de la Şcoala nr. 3 Rădăuţi, îndrumată de prof. Sextilia Crăciun a obţinut premiul II, iar Mihai Cîrjă, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, meditat de prof. Domnica Oniga a luat premiul III. Toţi trei au primit şi câte un premiu special.

„Olimpiadele fac parte din viaţa noastră şi sunt la fel de aşteptate ca orice sărbătoare, Crăciun, Paşte. Efortul nu este mare atunci când este însoţit de plăcere”, a subliniat Sabine-Marie Ţăranu, „recidivistă” la capitolul premii obţinute la olimpiade.

Deşi învaţă la un liceu „real”, specializare engleză intensiv, Mihai Cîrjă se descurcă excelent la limba română, dovadă fiind premiul obţinut. „Contează experienţa din urma acestor concursuri, nu neapărat premiul obţinut”, este de părere acesta.


Intră acum și în grupul de