Sfârșit de săptămână cu șoferi băuți și vitezomani pe șoselele din județul Suceava. Peste 70 de suceveni au rămas fără permise


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii suceveni au intensificat controalele în trafic, depistând din nou zeci de șoferi care nu au respectat regulile circulației rutiere. Cele mai frecvente încălcări sunt cele legate de viteză și depășiri, însă au fost prinși și 20 șoferi băuți.

Acțiunile au avut loc în intervalul 23-25 iulie.

În total au fost aplicate în total 478 amenzi, în valoare de 223.723 lei. Cele mai multe amenzi (158) au încasate de șoferii care au depășit limita de viteză. Mai multe persoane au fost amendate pentru necuplarea centurii de siguranță (34). Șase persoane au fost sancționate contravențional pentru conducerea sub influența alcoolului.

În cadrul acțiunii, care au fost efectuate 697 testări cu aparatul etilotest. De asemenea, au fost constatate 27 infracțiuni, cele mai multe (14) – conducerea sub influența alcoolului, la care putem adaugă și două cazuri de refuz de prelevare a mostrelor biologice. Alți 10 șoferi au fost prinși la volan fără a deține permise de conducere.

Pe lângă asta, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare, iar 71 șoferi au rămas fără permise, majoritatea (26) pentru viteză, dar și pentru, alcool (13), depășiri neregulamentare (11), nerespectarea indicațiilor semaforului (2) ș.a.


Intră acum și în grupul de