Polițiștii suceveni au confiscat peste 50 mc de lemn într-o singură zi, în urma controalelor în trafic. Un transport cu abateri a fost depistat și în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 28 iulie, polițiștii suceveni au confiscat o cantitate mare de material lemnos – 52,32 mc. Cantitatea provine de la două transporturi cu abateri. Totodată, a fost identificat și un al treilea transport cu nereguli, însă în acest caz nu a fost dispusă confiscarea încărcăturii, ci doar amendarea șoferului.

Controale la Vama

O bună parte din cantitatea confiscată provine de la o societate comercială din comuna Vama. În data menționată, polițiștii și angajații Gărzii Forestiere Suceava au efectuat verificări la punctul de lucru al societății din satul Prisaca Dornei, după ce în data de 7 iulie au identificat în trafic un autotren al acestei firme care efectua un posibil transport ilegal de mase lemnoase.

Controlul a arătat că transportul respectiv era legal, însă s-au constat nereguli referitoare la recepția în depozit a materialului lemnos și implicit la deținerea acestuia.

În aceste condiții, societatea comercială a fost amendată cu 6.000 lei, fiind confiscată cantitatea de 47,1535 mc lemn lucru rășinoase (cea care a fost transportată de vehiculul oprit pe 7 iulie), în valoare de 8.157,55 lei.

Transport fără aviz sancționat cu 1.000 lei

Tot miercuri au fost continuate cercetările în cazul unei autoutilitare oprite cu o zi înainte. Atunci, polițiștii au verificat legalitatea transportului de material lemnos efectuat de un bărbat din Mălini.

Polițiștii au efectuat verificarea transportului de material lemnos, folosind  nr. de înmatriculare, în aplicația mobilă sumal.control, acesta afișând două coduri-aviz pentru ziua de 27.07.2021.

Ulterior, ei au verificat traseul GPS al celor două transporturi (avize) rezultând faptul că ambele transporturi (avize)  au parcurs distanța rutieră dintre locul de încărcare și cel de destinație, ambele avize fiind localizate în Mălini și nici unul la locul unde a fost oprită autoutilitara.

De asemenea prin platforma sumal-map.ro s-a verificat statusul celor două avize rezultând faptul că primul este confirmat pentru destinație, iar al doilea este „în tranzit” deși localizarea GPS îl arăta în depozitul societății respectiv în Mălini.

La rândul său, șoferul nu a putut prezenta avizele de însoțire.        

În consecință, polițiștii au constatat că transportul este efectuat fără aviz de însoțire. Cercetările au continuat miercuri, 28 iulie, când angajații OS Fălticeni au inventariat încărcătura, rezultând 5,17 mc lemn specia molid, (pe sortimente: 1,63m3 bușteni gater molid; 2,13m3 lemn foc Molid și 1,41m3 lemn CR Molid).

După ceastă procedură, șoferul a fost amendat cu 1.000 lei, iar lemnul, în valoare de 871 lei, a fost confiscat.

Transport cu nereguli, depistat în municipiul Suceava

Miercuri dimineața, polițiștii din Burdujeni au observa o autoutilitară încărcată cu material lemnos, iar dimensiunile unor piese depășeau remorca vehiculului, punând în pericol traficul rutier. De menționat că autoutilitara se deplasa pe Calea Unirii.

Verificările au arătat că transportul este legal, șoferul deținând aviz de însoțire pentru 5,04 mc de lemn specia molid. Cu toate acestea, el a fost amendat pentru că lungimea obiectelor transportate in autovehicul depășește împreuna cu încărcătura, dimensiunile acesteia.


Intră acum și în grupul de