Inspector antifraudă fiscală al Direcției Regionale Suceava, reținut de DNA pentru că ar fi luat mită 1500 de euro de la administratorul unei firme


Intră acum și în grupul de

Un inspector antifraudă fiscală din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava cu atribuții și pe raza județului Iași a fost reținut de DNA Iași pentru luare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu.

Potrivit DNA-ST Iași, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 28 iulie 2021, a lui Alexandru Rebenciuc, inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuții și pe raza județului Iași, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Anchetatorii arată că în perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, Alexandru Rebenciuc ar fi pretins și primit pentru sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli.

Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.

În contextul controlului fiscal desfășurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu a sesizat organele competente, consecința fiind diminuarea semnificativă a obligațiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei.

În acest caz procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Iași și Suceava.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de