Elevii de clasa a VIII-a, asteptati la „Targul ofertelor educationale”


Intră acum și în grupul de

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, în parteneriat cu IŞJ Suceava organizează vineri şi sâmbătă, la Iulius Mall, cea de-a X-a ediţie a „Târgului ofertelor educaţionale” destinat elevilor de clasa a VIII-a. Manifestarea face parte din activitatea desfăşurată de psihologii şcolari în cadrul orientării şcolare şi profesionale adresată în special elevilor de clasa a VIII-a, dar şi părinţilor.

Vineri, după deschiderea oficială şi momentele artistice oferite de liceele participante, psihologii şcolari din Cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava vor realiza testări psihologice şi ateliere de dezvoltare personală ce vor fi reluate şi sâmbătă.

Centrul a realizat un sondaj în rândul elevilor de clasa a VIII-a pentru a vedea care sunt opţiunile acestora şi care arată că elevii sunt tot mai atraşi de specializările exacte, preferând profilul real, urmat de cel tehnic, uman şi de servicii.
Dintre cei 5.327 elevi care şi-au exprimat opţiunile la sondaj, 1441 au optat pentru profilul real (matematică-informatică), 1124 – pentru învăţământul tehnic, 1105 vor să studieze disciplinele umane (ştiinţe sociale, filologie), iar 719 preferă serviciile (în turism, alimentaţie, comerţ, contabilitate).

Pentru anul şcolar ce urmează, la învăţământul liceal, clasa a IX-a zi, s-au prevăzut 277 clase cu un număr total de 8310 elevi, ţinând cont de numărul elevilor de clasa a VIII-a din acest an şcolar (8332).


Intră acum și în grupul de