S-a semnat contractul de executie a depozitului ecologic de la Moara (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Situaţia privind gestionarea deşeurilor din judeţ se va reglementa, până la sfârşitul anului urmând să fie realizată prima celulă a depozitului de deşeuri din zona localităţii sucevene Moara, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, după ce a semnat cu firma austriacă Alpine Bau Gmbh Wals din Siezenheim contractul de execuţie. „Acest depozit este mult aşteptat de primarii care duc gunoiul din localităţi pe distanţe de zeci de kilometri”, a spus Flutur.

Alpine Bau Gmbh Wals din Siezenheim, a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei de execuţie a primei celule de la depozitul de deşeuri din zona localităţii sucevene Moara, valoarea proiectului, fără TVA, fiind de 19 milioane de lei, iar termenul de execuţie este de şase luni.
Potrivit lui Flutur în perioada următoare urmează să fie finalizată întreaga aplicaţie privind managementul deşeurilor din judeţ şi să fie depusă la UE în vederea aprobării şi încheierii contractului de finanţare, iar cheltuielile eligibile făcute de CJ Suceava pentru implementarea acestui proiect vor putea fi apoi decontate.

CJ Suceava a decis să asigure fonduri pentru începerea lucrărilor la primul depozit ecologic de deşeuri din judeţ, care apoi să fie recuperate din finanţarea europeană a proiectului, în condiţiile în care procedurile pentru obţinerea finanţării sunt de durată, iar localităţile din judeţul Suceava nu vor mai avea unde depozita gunoaiele din cauză că majoritatea gropilor de gunoi au fost închise sau urmează să fie închise.

Potrivit Acordului de mediu, în judeţul Suceava urmează să fie construit un al doilea depozit ecologic de deşeuri, pentru zona de munte, care va fi amplasat în zona comunei Pojorâta.

Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 50 de milioane de euro, prevede înfiinţarea a 5.000 de puncte de colectare a deşeurilor şi şapte staţii de transfer.


Intră acum și în grupul de