Tabără pentru copii și părinți pentru stimularea educației, prevenirea abandonului școlar și întărirea relației dintre părinți și copii, organizată de DGASPC Suceava la Cacica


Intră acum și în grupul de

O Tabără pentru copii și părinți, din comunitate din diverse localități ale județului Suceava a fost organizată la Cacica în perioada 28-30 iulie în cadrul parteneriatului dintre Fundația   Hope and Homes for Children Romania și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

DGASPC Suceava arată că scopului acestei acțiuni, finanțate de PEPCO România,  îl reprezintă stimularea educației și prevenirea abandonului școlar, iar adiacent acestui scop, se lucrează pe întărirea relației dintre părinți și copii, capacitarea părinților în actul educativ și înlesnirea dialogului și comunicării dintre părinți și copii, mai ales în cazul familiilor monoparentale.

În cadrul acestei tabere au participat 21 de copii cu vârste între 1 an și 17 ani și 7  părinți, respectiv șase familii.

Specialiștii din cadrul HHC România și din cadrul Serviciului Intervenție în Regim de Urgență din cadrul DGASPC Suceava, au inițiat activități de conștientizare și dezvoltare personală atât a copiilor cât și a părinților, jocuri de rol precum și activități de relaxare, socializare care să ofere sentimentul unei vacanțe binemeritate pentru participanți.

DGASPC Suceava a mulțumit pentru sprijinul acordat și implicare partenerilor arătând că astfel de acțiuni aduc un strop de bine în viața celor care au nevoie de ajutor.


Intră acum și în grupul de