Bacalaureat cu profesori de pe listele de rezerva, in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava în toate cele 39 de centre de bacalaureat din judeţ luni, se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor de limbă modernă de la Bacalaureatul 2010, dar cu profesori de rezervă. „În 11 şcoli vor fi comisii aduse integral din alte unităţi, cu profesori din lista de rezervă, la Colegiul „Petru Rareş” comisia va fi în proporţie de 90% cu profesori din altă parte , la Colegiul „Mihai Eminescu” 98%, la restul şcolilor va oscila între 30% –la Colegiul Alimentar – şi 75% la Fălticeni”, a precizat prof. Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.

Precizăm că IŞJ Suceava era înştiinţat joi, că la Colegiul Agricol Fălticeni şi Colegiile Naţionale „Petru Rareş” şi „Mihai Eminescu” din Suceava profesorii au anunţat că nu participă la examenul de bac.

Liderii sindicatelor din învăţământul sucevean centralizau vineri, cine face grevă şi cine nu, astfel că nu se ştia exact câţi dintre profesorii neimplicaţi în bacalaureat vor fi totuşi în grevă şi ce se va întâmpla cu elevii.

„Joi la ora 14 majoritatea liceelor hotărau să nu ţină proba, dar profesorii au fost ameninţaţi cu restrângeri de activitate din toamnă, că îi vor arde la calificative. Au fost anunţate şcolile din comune să aducă profesori la supraveghere la Bacalaureat, s-a spus că pot participa şi nedidacticii la supraveghere, vă daţi seama, femeile de serviciu fac parte din personalul nedidactic… Oricum sindicatele vor da în judecată ministerul pentru presiunile pe care le-au făcut asupra oamenilor”, declara vineri, la prânz liderul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” Suceava, prof. Constantin Cernica, sindicat care numără peste 8000 de membri.

Şi liderul Sindicatului Bucovina Rădăuţi, prof. Gheorghe Şorodoc, a precizat că se lucrează la o centralizare cu opţiunile şcolilor legate de grevă şi de examen, care urma să fie încheiată spre seară.


Intră acum și în grupul de