Transport fără documente a opt mc de lemn, depistat la Gura Humorului. Șoferul s-a ales cu amendă de 3.000 lei, dar și cu dosar penal pentru că a condus având permisul suspendat


Intră acum și în grupul de

Jandarmii humoreni au depistat, în data de 2 august, un transport de mase lemnoase efectuat fără documentele legale. Mai mult decât atât, șoferul are permisul de conducere suspendat.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, autoutilitara a fost observată pe strada Parcului din Gura Humorului. Vehiculul era condus de un tânăr (24 ani) din Stulpicani. Verificările în baza de date SUMAL au arătat că transportul era efectuat fără documentele legale de însoțire a lemnului.

Jandarmii i-au solicitat tânărului să-i însoțească la depozitul Ocolului Silvic Gura Humorului, pentru inventarierea încărcăturii. Pe drum, el a condus sinuos, „împiedicând echipajul de jandarmi să-l direcționeze până la depozit”, se arată în comunicat.

Până la urmă, în urma inventarierii s-a constat că tânărul transporta 4,5 mc de lemn buștean gater rășinoase și 3,5 mc lemn foc rășinoase, cantitate ce a fost confiscată.

De menționat că tânărul a adoptat o atitudine sfidătoare față de autorități, refuzând să se legitimeze, asta deși polițiștii care au intervenit în sprijinul jandarmilor știau că tânărul are dreptul de a conduce suspendat.

Drept urmare, tânărul s-a ales cu o amendă de 3.000 lei pentru transportul fără documente și refuzul de a transporta lemnul la depozitul OS. Pe lângă asta, polițiștii au deschis dosar penal pentru „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de