Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” din Humor nu au vrut sa se prezinte la BAC


Intră acum și în grupul de

Solidarizând cu greva profesorilor, elevii din anul terminal de liceu de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului nu au dorit iniţial să intre la proba de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. Aceştia au fost convinşi ulterior de profesori să participe la examinare. „ În 10 licee, proba se desfăşoară cu oameni din afară, precum Colegiile „Petru Rareş”, Informatică, “Mihai Eminescu” din Suceava, şi unele din Fălticeni. Am avut o situaţie dificilă la Colegiul Al. Cel Bun Gura Humorului, unde elevii nu au vrut să intre la examen. Am intervenit şi le-am explicat că dacă nu se prezintă, vor fi amânaţi pe toamnă şi vor pierde bacalaureatul, sesiunea ce acum”, a spus luni, liderul Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica.

Pe de altă parte, luni, Ministerul Educaţiei a prelungit perioada de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă din cadrul examenului de bacalaureat până pe 25 iunie, printr-un ordin al ministrului Daniel Funeriu publicat pe site-ul instituţiei. Iniţial proba trebuia să se încheie pe data de 4 iunie.

Sindicaliştii spun că orice ordin de ministru trebuie să treacă prin consiliul de dialog social, astfel că vor ataca în contencios administrativ acest ordin.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, după această probă urmează cele scrise. Acestea încep în 28 iunie cu Limba şi literatura română şi continuă în 29 iunie cu Limba şi literatura maternă, în 30 iunie cu proba obligatorie a profilului, în 2 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

În 4 iulie vor fi afişate rezultatele (până la ora 16.00) şi pot fi depuse eventualele contestaţii (între orele 16.00 şi 20.00).


Intră acum și în grupul de