In mediul rural, cabinetele medicale scolare lipsesc cu desavarsire


Intră acum și în grupul de

La ultima şedinţă a Colegiului Prefectural Suceava, IŞJ Suceava a prezentat un raport privind Starea de Sănătate a Populaţiei Şcolare din judeţ, concluzia transmisă marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de inspectorul şcolar general sucevean, Petru Carcalete, fiind aceea că în mediul rural nu există deloc cabinete medicale şcolare. „Acolo elevul trebuie să apeleze la medicul generalist sau la dispensar, dacă există, pentru că există comune care nu au nici măcar dispensare”, a declarat Petru Carcalete.

În mediul urban, situaţia stă bine în ceea ce priveşte cabinetele, aproape fiecare şcoală având unitate medicală „dar nu au din păcate şi medici”, spune şeful IŞJ Suceava, adăugând că sunt cazuri în care un medic asigură asistenţe la toate cabinetele şcolare din oraş şi stă câte două ore la fiecare.

„Starea de sănătate a elevilor şi preşcolarilor este apreciată de către medici ca fiind, în general, bună, dar cabinetele stomatologice din localităţile în care acestea există sunt aglomerate şi nu fac faţă solicitărilor”, a punctat şeful IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de