Percheziții la Suceava și Rădăuți într-un dosar privind fraude bancare cu prejudiciu de 100.000 lei. Polițiștii au reținut cinci persoane


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava au efectuat marți, 10 august, percheziții într-un dosar privind mai multe infracțiuni economice. În urma acțiunilor ce au avut loc la Suceava și Rădăuți, cinci persoane suspecte au fost reținute pentru 24 de ore.

Cele cinci persoane (trei femei și doi bărbați) sunt cercetate pentru fraude bancare, respectiv infracțiuni de înșelăciune sub forma autoratului, complicității și instigării, precum și infracțiuni de fals în înscrisuri.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri, telefoane și carduri bancare, care pot servi ca mijloace de probă pentru documentarea întregii activități infracționale ale suspecților.

După percheziții, cele cinci persoane au fost audiate și ulterior reținute pentru 24 de ore.

Până acum s-a stabilit că, în luna martie 2019, cele cinci persoane ar fi organizat obținerea frauduloasă a unor credite de la instituțiile bancare, prin care s-a cauzat un prejudiciu în sumă de 99.400 lei.

Din suma menționată au fost recuperați doar 48.989 lei ca urmare a sechestrului asigurator dispus asupra unui autoturism deținut de către unul dintre suspecți. 


Intră acum și în grupul de