Liderii de sindicat din judet nu stiu inca daca dascalii continua greva


Intră acum și în grupul de

50 de sindicalişti din zona Rădăuţi, împreună cu liderul Gheorghe Şorodoc au participat la mitingul bugetarilor, în faţa Prefecturii Suceava, deşi la şedinţa de joi seară sindicaliştii rădăuţeni au decis suspendarea grevei generale începută luni. „Am luat legătura cu colegii de la CNSLR Frăţia şi Cartel Alfa şi le-am spus că vom fi şi noi reprezentaţi la miting alături de colegii noştri pentru că de fapt avem aceleaşi revendicări”, a precizat Gheorghe Şorodoc.

În ce priveşte acţiunile viitoare ale acestui sindicat, legate de grevă, de trecerea notelor în catalog, respectiv boicotarea sfârşitului de an şcolar, liderul a precizat că, deşi s-a luat decizia suspendării grevei, „rămânem mai departe ancoraţi în calendarul de proteste sindicale pe care le vom rezolva şi gândi, fie la nivel local, fie la nivel naţional şi întotdeauna colegii noştri vor fi cei care ne vor spune încotro să marjăm”.

„Am luat decizia în şedinţă ca la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în cadrul grupei sindicale, colegii să fie consultaţi şi să hotărască modul în care vor protesta în continuare Dacă încheierea rezultatelor la învăţătură va fi una din măsuri, trebuie să o acceptăm şi pe asta că altă soluţie nu avem. De luni voi căuta să contabilizez la nivelul fiecărei unităţi şcolare ce se întâmplă şi ce decizie au luat colegii să putem face o poziţie comună la nivelul întregii zone”, a declarat vineri, Gheorghe Şorodoc.

Şi câteva sute de dascăli de la Sindicatul Judeţean „Spiru Haret” Suceava au fost prezenţi la miting alături de liderul lor, prof. Constantin Cernica. Cu toate că, în această săptămână şcolile au oscilat, unele fiind în grevă, altele nu, pe rând, Constantin Cernica a spus că vineri, în municipiul Suceava, doar două licee şi 3 şcoli generale nu au făcut grevă.

„Nu se ştie dacă vor continua luni, dar ne vom întâlni sâmbătă cu liderii să vedem dacă cei care au ieşit din grevă vor reintra sau nu”, a spus acesta. Tot sâmbătă se va discuta şi dacă se vor trece notele în catalog pentru ca anul şcolar să se încheie normal.


Intră acum și în grupul de