Criticate in mass-media, scolile arata mai mult interes in finalizarea proiectelor


Intră acum și în grupul de

Fiind criticate în mass-media pentru că arată totală nepăsare privind derularea unor proiecte deşi în contul IŞJ Suceava existau banii necesari, conducerile şcolilor vizate au reacţionat. „După ce s-au văzut în ziare s-au mişcat. Chiar a două zi dimineaţă, m-am trezit cu directorul unei şcoli aflată în această situaţie, dar care, în grabă a fost omis când am exemplificat cu şcolile respective”, a spus şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Într-o conferinţă de presă, s-a menţionat faptul că, în condiţiile în care multe unităţi şcolare sucevene şi-ar dori fonduri pentru modernizarea unităţilor, conducerile a 4 şcoli, deşi banii îi aşteaptă în contul IŞJ Suceava nu arată nici cel mai mic interes. Această nepăsare poate duce la pierderea banilor, a subliniat Petru Carcalete.

Şcolile menţionate erau din Botoşana, Grăniceşti, Horodnic de Jos şi Pojorâta.

Pentru semestrul I al acestui an şcolar s-au aprobat pentru judeţul Suceava, 5.948 mii lei ceea ce reprezintă 90 la sută din HG 655/2009 anexa 3.

Şeful IŞJ Suceava a precizat că, până pe data de 31 martie s-au achitat 4.753 mii lei şi au mai rămas de plată 1.195 mii lei. „Aş putea să plătesc întreaga sumă, dar sunt şcoli care nu au început lucrările, nici nu au purces la licitaţii pentru proiectare. Vor pierde banii dacă nu îi cheltuiesc până pe 31 decembrie 2010” a declarat Petru Carcalete.

După ce au fost criticate, unele şcoli au solicitat ajutorul celor din IŞJ pentru realizarea proiectelor iar altele au început demersurile pentru licitaţii.


Intră acum și în grupul de