Profesorii suceveni au inceput sa treaca notele elevilor in catalog


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă greva generală a fost abandonată de unele şcoli după o zi iar la altele după o săptămână, sindicatele din educaţiei îşi menţin intenţia de a protesta în continuare prin diverse „mişcări sindicale”, a declarat luni, liderul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” Suceava, prof. Constantin Cernica. „Suntem ultimul sindicat care a dus greva până vineri, inclusiv”, a spus prof. Cernica, precizând că vineri, 46 de unităţi, ale căror cadre didactice aparţin de acest sindicat, mai era în grevă.

La începutul săptămânii trecute, când toate federaţiile din Educaţie au declanşat greva generală pe termen nelimitat, în judeţul Suceava, 16 unităţi şcolare din cele 176 cu personalitate juridică, de la Sindicat Judeţean „Spiru Haret”, nu au făcut grevă, dar în toate centrele de bacalaureat s-a desfăşurat proba de evaluare a competenţelor lingvistice de limbă străină, fie cu profesorii şcolii, fie cu profesori de la şcoli generale.

În Rădăuţi şi zona aferentă, profesorii care aparţin de Sindicatul „Bucovina” Rădăuţi au fost în grevă, marea majoritate, mai puţin Şcoala Grămeşti, Şcoala Nr. 3 Marginea şi Straja şi grădiniţele.

Luni, în toate şcolile sucevene, care au fost în grevă săptămâna trecută, s-au reluat cursurile, iar profesorii au început să treacă notele şi calificativele în catalog.


Intră acum și în grupul de