Lazareanu: „Ministerul Muncii ar trebui sa dea bani pentru centrele medico-sociale” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Situaţia Centrului medico-social de la Vicov va fi discutată miercuri la prânz în şedinţa Consiliului Consultativ, a anunţat şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu. Primăria Vicov anunţa că îl va închide pentru că nu mai are fonduri pentru a-l susţine, mai exact din bugetul local nu s-au putut aloca pentru acest an decât două miliarde de lei vechi, în condiţiile în care necesarul ar fi fost de 5,5 miliarde.

Şeful DSP Suceava a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că „ar fi păcat ca o unitate în care s-a investit să se închidă şi să fie lăsată o dărăpănătură ca cea de la Frasin să funcţioneze, deşi, şi cei cu boli profesionale trebuie să se trateze”.

„De asistenţă medico-socială este nevoie mare şi ar trebui să se implice şi Ministerul Muncii prin autorităţile locale şi să se dea bani”, a spus şeful DSP Suceava, subliniind că persoanele internate au nevoie atât de tratament cât şi de asistenţă socială.

Acesta a mai spus că de anul viitor, unităţile medico-sociale din judeţul Suceava nu vor mai avea problemele financiare odată cu intrarea în vigoare a standardelor de cost. Conform noilor reglementări, costurile pentru un pat în unitatea medico socială, timp de un an de zile, se ridică la 29.845 lei, din care 8804 lei sunt pentru plata medicului, a asistentelor şi medicamentelor, bani pe care trebuie să-i plătească ministerul, administraţiei locale revenindu-i să plătească restul de 21.061 lei.

În judeţul Suceava funcţionează 5 centre medico-sociale la Dumbrăveni, Mălini, Zvoriştea, Broşteni şi Vicovu de Sus.


Intră acum și în grupul de