Detaliile accidentului de la Broșteni: Șoferul care a pierdut controlul volanului era beat


Intră acum și în grupul de

Accidentul care s-a înregistrat, sâmbătă după amiaza, la Broșteni a fost provocat de un șofer care a condus băut autoturismul.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, sâmbătă după amiaza, un bărbat de 51 ani, în timp ce conducea un autoturims  Volkswagen Tiguan pe DN 17 B Broșteni, pe direcția Borca-Vatra Dornei a pierdut controlul autovehiculului în apropierea Ocolului Silvic Broșteni, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune directă cu autoturismul marca Ford Focus condus de un alt bărbat care circula regulamentar.

În urma accidentului au fost rănite patru persoane, din care o femeie din primul autoturism și trei din al doilea.

Conducătorii autoturismelor implicate în accidental rutier au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind de  1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru cel care a condus Volkswagen Tiguan și 0,0 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru cel de-al doilea șofer.

Cei doi au fost conduși la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, conducătorii auto au fost verificați în bazele de date, ambii având dreptul de a conduce valabil.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și  „Vătămarea corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de