Blocuri finalizate dupa 18 ani de la demararea lucrarilor


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană a finalizat construcţia a două blocuri începute din 1992, cu apartamente contractate de diverse persoane la fosta Regie Autonomă de Gospodărire Comunală şi Locativă(RAGCL) Suceava. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că investiţia s-a ridicat la şapte milioane de lei.

Apartamentele din cele două blocuri au fost contractate de proprietari între anii 1992-1995 de la fosta RAGCL Suceava, activitatea de construcţii a acesteia fiind preluată de o firmă ce a intrat în faliment, iar lucrările de construcţie nu au mai fost continuate.

Persoanele care au încheiat contracte şi care au şi achitat, parţial sau total, preţul apartamentelor au cerut Primăriei să continue lucrările, dar aceasta a refuzat motivând că nu are bază legală, iar ulterior, după ce proprietarii au acţionat în instanţă, Primăria a fost obligată să finalizeze construcţiile.

Primarul Sucevei a arătat că în prezent se realizează o acţiune de evaluare a apartamentelor respective şi care este echivalenţa sumelor achitate la vremea respectivă de persoanele care au încheiat contracte. El a spus că din primele evaluări se constată că pentru a intra în posesia apartamentelor, proprietarii vor trebui să mai achite între 10.000 şi 40.000 de euro, în funcţie de cât au plătit la vremea respectivă. „Cei care au avut contracte nu au de plătit decât diferenţa”, a spus Lungu care a menţionat că mai sunt şi persoane care aveau încheiate doar precontracte, iar dacă nu sunt de acord cu suma stabilită se pot adresa instanţelor de judecată.


Intră acum și în grupul de