Detaliile cumplitului accident din Poiana Stampei: Șoferul microbuzului conducea cu o viteză prea mare și a intrat frontal într-un autotren condus regulamentar


Intră acum și în grupul de

Miercuri dimineața, 1 septembrie, un grav accident rutier s-a produs pe raza comunei Poiana Stampei în urma căruia au avut de suferit cinci persoane.

Primele cercetări arată că impactul s-a produs în jurul orei 05:00, între un microbuz și un autotren.

Concret, un bărbat (35 ani) din Republica Moldova conducea microbuzul marca Mercedes Benz pe DN 17, din direcția Bistrița către Vatra Dornei.

Ajungând la km 120 + 800 metri, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu autotrenul marca Scania, ce tracta semiremorca și care era condusa regulamentar de un bărbat (36 ani) din Brăila.

În urma accidentului, a fost rănit șoferul microbuzului, dar și patru pasageri din același vehicul, toți cetățeni moldoveni.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar li s-au recoltat și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au început urmărirea penală privind comiterea infracțiunii de „vătămarea corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de