Cinci comercianți suceveni, cercetați penal pentru vânzarea de bunuri contrafăcute. Polițiștii au confiscat marfă de aproape 30.000 lei, inclusiv haine, drujbe și motocoase


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi, 9 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe raza județului Suceava pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, au fost depistați cinci comercianți, din Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, care au oferit spre vânzare bunuri pentru care nu dețineau documente.

Foto simbol

În Complexul Comercial Bazar din Suceava polițiștii au identificat o suceveancă de 47 ani care vindea haine și încălțăminte „de brand” (Nike, Boss etc.), dar fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate mai multe produse, reprezentând obiecte vestimentare în valoare de 25.850 lei.

O altă comerciantă care vindea haine fără documente a fost depistată pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc. În acest caz au fost confiscate bunuri de 2.200 lei.

Ceilalți trei comercianți sunt din Bazarul Vatra Dornei. Este vorba despre un bărbat de 39 ani și două femei, ambele de 35 ani. Cei trei ofereau spre vânzare obiecte industriale (drujbe, motocoase, materiale folosite în contracții etc.), toate fiind, cel mai probabil, contrafăcute. Cei trei au rămas fără marfă în valoare de 250, 300 și 900 lei respectiv.

În total, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 29.500 lei. De asemenea, cele cinci persoane sunt cercetate penal pentru punere în circulație de produse purtând o marcă înregistrată sau identică.


Intră acum și în grupul de