Doua eleve din judet au obtinut media 10 la admiterea in liceu


Intră acum și în grupul de

Până pe data de 24 iunie are loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi. Inspectoratul Şcolar Suceava a afişat ierarhia la nivelul judeţului a absolvenţilor clasei a VIII-a 2010, ce cuprinde 7.837 elevi. Judeţul se poate mândri cu două eleve a căror medie de admitere este 10 (zece), respectiv Iustina Crăciun de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni şi Petronela Nicoleta Ungurean de la Grupul Şcolar Dumbrăveni.

De asemenea, patru elevi au media de admitere în liceu de 9,99. Este vorba despre Dragoş Claudiu Popescu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Maria Ioana Calancea – Şcoala generală nr.4 „Regina Elisabeta” Rădăuţi, Anamaria Gavrilovici – Şcoala generală nr.1 Bosanci şi Ioana Irina Trufin – Şcoala generală nr.5 „Bogdan Vodă” Rădăuţi.

La polul opus, Petronela Moscaliuc, de la Şcoala generală Călineşti Enache deţine contra performanţa de a fi obţinut la admitere media 3,99.

Potrivit calendarului de admitere în liceu, prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2010 inclusiv are loc în intervalul 17-24 iunie.

Astfel, începând de joi, elevii, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţi, vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe are loc la centrul special desemnat de către inspectoratul şcolar respectiv.

Datele din fişele de înscriere vor fi introduse în baza de date computerizată, în intervalul 17-25 iunie. Verificarea fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt programate în perioada 18 – 26 iunie.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2010 inclusiv are loc în 2 iulie.

La liceele din judeţul Suceava, anul acesta sunt 8.250 de locuri la învăţământul de zi, 150 la seral şi 390 la frecvenţă redusă, împărţite pe 275 de clase a IX-a, la zi, 5 la seral şi 13 la FR.


Intră acum și în grupul de