5.000 de ghiozdane complet echipate au ajuns la elevii din 44 de școli din țară, inclusiv din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

A cincea ediție a proiectului „Educație pentru România”, desfășurat de Fundația Mereu Aproape și compania RURIS, a adus bucuria reînceperii școlii elevilor din București și din 26 de județe ale țării, inclusiv Suceava.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, 5.000 de copii din mediul rural au primit ghiozdane complet echipate la începutul noului an școlar. Proiectul face parte din campania „Lăsați-mă să învăț” și susține educația printr-o investiție de peste 65.000 de euro, în contextul în care România ocupă locul trei în rândul țărilor din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a abandonului școlar, iar pandemia a contribuit la accentuarea acestei situații.

Beneficiarii acestei ediții sunt elevi din ciclul gimnazial de la 44 de școli din zone rurale din 26 de județe ale țării: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Buzău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

„În cinci ani de parteneriat cu RURIS în acest proiect, am ajuns la 15.000 de copii cu ghiozdane noi, peste tot în țară. Este un proiect pe termen lung, cu impact la nivel național, prin care contribuim la reducerea abandonului școlar. Și pentru că ultimul an a fost dificil pentru educație în situația creată de pandemie, prin această ediție susținem cel mai mare număr de elevi de până acum în cadrul proiectului. Bucurie în ochii a 5.000 de școlari la primirea ghiozdanelor încărcate este cea mai frumoasă imagine la care suntem fericiți că am contribuit”, a spus Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

„În situația actuală, în care abandonul școlar este o amenințare reală, credem că e misiunea noastră ca firmă românească să ajutăm. Pentru un copil care chiar își dorește să meargă la școală, acest ghiozdan cu rechizite este o plus valoare pe care noi reușim să o dăm. În fiecare an, această campanie este o explozie de emoție pentru noi, compania și oamenii RURIS,”, a declarat Cătălin Stroe, Fondatorul și Președintele RURIS.

Iar pentru copiii care nu mai avuseseră niciodată un ghiozdan nou și încărcat cu tot ce au nevoie la lecții, acest dar este o dorință îndeplinită. „Sunt foarte frumoase! Ne vor ajuta în noul an şcolar şi de abia aştept să le folosesc cu plăcere la diferite materii”, a spus Marina – elevă. Dascălii au completat: „A fost chiar o surpriză şi consider că a fost o motivaţie, o încurajare pentru elevi să vină la şcoală, să fie mai atenţi cu învăţătura, cu munca lor”- Ileana Carvațchi, Director Școala Gimnazială Bosanci, județul Suceava.


Intră acum și în grupul de