Concursul de matematica „Acolada” a trecut de a V-a editie


Intră acum și în grupul de

La SAM Bogdăneşti a avut loc a V-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Acolada”, adresat elevilor din mediul rural, la care au participat 124 de elevi din clasele IV-VIII din 20 de localităţi din judeţele Botoşani, Neamţ şi Suceava. Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, „ca şi la ediţiile anterioare ale concursului Societatea Comercială Dedeman, sponsorul principal al concursului a oferit premii valoroase primilor 6 clasaţi din fiecare clasă”.

Cel mai mare punctaj al concursului l-a avut eleva Tiron Andreea Ecaterina, clasa a VII-a din Arbore, 40 puncte din 40, urmată de eleva Moroşan Ana Maria clasa a IV-a din Buneşti cu 36 puncte. Aceste eleve au primit şi cele mai mari premii, roboţi de bucătărie de 648 lei. Ceilalţi concurenţi au primit storcătoare de fructe, un aspirator, corturi pentru 3 persoane, ceasuri cu proiecţie, lăzi frigorifice cu acumulatori cu gheaţă, lanterne şi rucsacuri, având preţuri cuprinse între 18 lei şi 398 lei.

Valoarea totală a premiilor acordate de Societatea Comercială a fost de 4431 lei. Aceeaşi societate a mai oferit suma de 4000 lei folosită pentru masa concurenţilor, însoţitorilor şi celorlalţi participanţi la concurs -peste 200 de persoane, ţinută la Mănăstirea Bogdăneşti.

Elevii suceveni au mai primit 37 de menţiuni constând în cărţi oferite de editurile Taida din Iaşi, Agaton din Făgăraş şi Paralela 45 din Piteşti. Toţi concurenţii au primit diplome de participare şi cărţi.

Comisia de evaluare şi selecţie a subiectelor a fost formată din profesori de matematică din judeţele Suceava şi Iaşi.


Intră acum și în grupul de