CLSU Rădăuți a adoptat restricții suplimentare la nivelul municipiului: Masca e obligatorie, iar accesul în localuri și piețe se va face pe baza adeverinței de vaccinare, testului negativ sau dovezii de trecere prin boală


Intră acum și în grupul de

Comitetul Local Pentru Situații de Urgență Rădăuți s-a întrunit astăzi, 28 septembrie, într-o ședință de urgență convocată de primarul Bogdan Loghin. În cadrul ședinței au fost stabilite noi măsuri anti-covid la nivel local având în vedere faptul că municipiul Rădăuți se află în „zona roșie”.

Potrivit consilierului primarului, Corneliu Cîrdeiu, au fost impuse următoarele măsuri:


•    Piața auto și cea agroalimentară NU se închid, accesul comercianților și clienților fiind permis pe baza adeverințelor de vaccinare, test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore, sau rezultatul negativ de test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între 15 și 180 de zile ulterioare confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2.
•    Spectacolele și manifestările sportive în aer liber, vor continua cu stricta respectare a normelor impuse de Legea 55/2020, HG 932 09.09.2021 ,  Hotărârea nr.161/24.09.2021 a CJSU Suceava, cu participare de până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și asigurarea distanței de minim 1m între persoane.
•    În cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole accesul persoanelor se va fi restricționat pe baza celor anterior prevăzute, cu participare de până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și purtarea măștii de protecție.
•    Școlile vor funcționa fizic sau online în baza Ordinului comun ME/MS nr.5196/03.09.2021, 1756/03.09.2021.
•    Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală, vor intensifica controalele în unitățile în care se desfășoară activități cu aglomerație, pentru verificările impuse la accesul persoanelor.
•    Se recomandă substituirea tuturor evenimentelor, ședințelor și întrunirilor publice cu evenimente ONLINE.
•    Purtarea măștii este obligatorie iar persoanele în drept se vor ocupa de aprovizionarea cu dezinfectant a locurilor în care se desfășoară activitățile.


Intră acum și în grupul de