Sucevean reținut după ce a fost prins în fondul de vânătoare din Sucevița cu o armă deținută ilegal


Intră acum și în grupul de

Jandarmii din Rădăuți au depistat o armă de vânătoare deținută ilegal în fondul de vânătoare de pe raza localității Sucevița. Cazul a avut loc marți seara, 28 septembrie, în timpul unei acțiuni pe linia prevenirii braconajului cinegetic, a informat IJJ Suceava.

TAF-ul era condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna Straja, iar în imediata apropiere era un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani.

Foto: IJJ Suceava

„În urma controlului vehiculului, în cabina utilajului, în spatele scaunului șoferului, jandarmii au constatat faptul că proprietarul deținea o armă de vânătoare cu lungimea de aproximativ 60-70 cm. Fiind întrebat despre proveniența armei, acesta nu a putut oferi detalii, iar în acest sens a fost condus la sediul Postului de Jandarmi Sucevița”, a transmis sursa citată.

Astfel, la fața locului au fost solicitați polițiștii care au constat că niciunul dintre bărbați nu era autorizat să dețină sau să folosească astfel de armament.

Drept urmare, jandarmii au întocmit procesul verbal de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Ulterior, în aceeași seară, polițiștii l-au reținut pe bărbatul de 40 de ani. El este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.


Intră acum și în grupul de