Sucevenii pot solicita de la DSP dezinfectant pentru subsolurile inundate


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care au subsolurile inundate în urma ploilor din ultimele zile pot solicita dezinfectant de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava. „Le putem da cloramină, le spunem exact ce cantităţi să folosească şi cum să dilueze. Sunt mulţi care ţin în beci diverse produse, murături, conserve şi trebuie să dezinfecteze. Mă refer mai mult la cei mai săraci, care n-au cu ce cumpăra, nu la firme”, a precizat miercuri, purtătorul de cuvânt de la DSP Suceava, bioing. Adrian Popescu.

DSP Suceava a intervenit miercuri, în municipiul Suceava şi la Frasin, acolo unde s-au semnalat mai multe locuinţe inundate, zonele fiind sub supraveghere epidemiologică, respectiv 42 de persoane, din care 10 copii sunt monitorizaţi.
Au fost vaccinate 5 persoane, din care un copil, adulţii primind vaccin antihepatită iar copiii – antitetanos. De asemenea, este supravegheată şi apa potabilă, fiind prelevate periodic şi analizate probe de apă, Gura Humorului fiind o zonă cu probleme.

„DSP a mobilizat în teritoriu personal care a distribuit materiale dezinfectante, iar pentru prevenirea îmbolnăvirilor s-au desfăşurat acţiuni de supraveghere epidemiologică. Oamenii au fost informaţi în legătură cu evitarea automedicaţiei, în caz de diaree, şi că trebuie să se prezinte la medic. De altfel medicii de familie şi autorităţile locale au fost anunţate să ia toate măsurile care se impun”, a declarat Adrian Popescu.

Potrivit datelor DSP, la Suceava şi Frasin au fost afectate de ape 14 case, 7 anexe, tot atâtea WC-uri, două fântâni, acestea din urmă fiind şi ele dezinfectate.
În municipiul Suceava, a fost inundat şi subsolul unul bloc de pe Str. Vasile Bumbac, pe lângă alte subsoluri ale unor case de pe străzile Cernăuţi, Aleea Dumbrăvii.

În oraşul Frasin, 11 locuinţe erau afectate marţi, iar la Gura Humorului au existat probleme privind alimentarea cu apă din cauza distrugerii unei conducte de aducţiune. Alimentarea cu apă a fost întreruptă acolo 24 de ore, începând din seara zilei de luni. În momentul de faţă există probleme legate de presiunea apei în reţea, precizează raportul DSP către Ministerul Sănătăţii.

La Spitalul Judeţean Suceava, apa din curtea aflată în zona Porţii 2 a intrat în holul de la Ambulatoriul de ortopedie, dar nu au fost probleme mari, spune directorul Vasile Rîmbu. „Canalizarea şi rigolele nu au putut prelua toată apa şi a inundat holul de la fosta Urgenţă. Nu au fost alte probleme, nici la spitalul vechi”, a subliniat Vasile Rîmbu.


Intră acum și în grupul de