Ziua Europeană a limbilor străine sărbătorită la Liceul Tehnologic din Cajvana


Intră acum și în grupul de

Anual, pe 26 septembrie, este sărbătorită Ziua Europeană a Limbilor Străine, prilej și pentru elevii de la Liceul Tehnologic Cajvana care au participat şi în acest an, sub îndrumarea profesorilor lor, la diverse activități dedicate acestei zile.

Importanţa învăţării limbilor străine a fost subliniată de elevii participanți care au fost deosebit de receptivi. Astfel, aceștia au expus planșe  cu informații despre importanța acestei zile, au tradus în limbile europene salutul , în cadrul momentului „ Salutări  din țara mea!”( elevii clasei a V-a A, coordonați de doamna profesoară Boca Irina ), au recitat poezii ( elevii claselor VI C și VI E, coordonați de domnișoara profesoară Hariuc Ana Maria). Elevi din clasele a II a, sub îndrumarea doamnei profesor Soldan Floarea au încântat publicul cu cantecelul “If you are happy and you Know it”, iar o elevă din clasa a V-a C, îndrumata de profesoara Pascar Ancuta, a recitat o poezie în limba italiană.

Deoarece, din acest an școlar, la Liceul Tehnologic din Cajvana se studiază și limba germană, elevii clasei a V-a A au interpretat cântecelul “Es regnet”, alături de domnișoara prof. Morosan Diana.

Elevii din clasei a VI-a A , coordonati de profesoara Lucan Casandra, șefa catedrei de limbi străine, au pus în valoare scenetele “Cinderella” și “Sleeping Beauty”. Doamna profesoară Senciuc Daniela a prezentat în limba franceză  cântecelul “ Derniere Danse”, cu elevii clasei a VII a A.

Importanța studierii limbilor străine a fost subliniată de elevii clasei a XI-a A coordonați de doamna profesor Teleaga Alina, iar doamna profesor Ilisoi Mihaela a urmărit îndeaproape elevii clasei a VIII-a B, care au prezentat un program de “Tangue Twister”.

Si elevii claselor a VII-a A și  a VIII-a A s-au pregatit pentru această zi alaturi de profesoara lor Morosan Diana interpretând cântecelul “ Cover me in Sunshine”. Tot domnisoara Morosan Diana a coordonar si un concurs de proverbe in limbile română, franceză și engleză, împreună cu elevii claselor a X-a A și a X-a B. Referate și prezentări cu aceasta temă au fost dezbătute  în  limba franceză si italiană de elevii clasei a XI a A, coordonați de doamna profesoară Senciuc Daniela.

Elevii, din clasele II-XII, coordonaţi de doamnele  profesoare Boca Irina, Teleagă Alina, Lucan Casandra, Senciuc Daniela, Ilișoi Mihaela, Dîrțu Violeta,  Moroșan Diana, Şoldan Floarea, Harnic Ana Maria, Lascăr Ancuta au organizat o expoziţie de colaje, desene, stegulețe și postere, împodobind curtea inferioară a liceului unde s-a desfășurat activitatea.

“Activitatea „European Day of Languages” – „Ziua Europeană a Limbilor Străine”, organizată în cadrul catedrei de limbi străine a Liceului Tehnologic Cajvana, a avut ca scop atragerea atenţiei publicului asupra importanţei învăţării limbilor străine, creşterea gradului de cunoaştere şi apreciere a tuturor limbilor străine vorbite în Europa şi nu numai.”( șefa catedrei de limbi străine, profesoara Lucan Casandra ).

Prof.înv.primar Seserman Lidia Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic

“Ştefan cel Mare” – Cajvana


Intră acum și în grupul de