Senatorul Ioan Stan anunță că PSD lansează campania națională #JosFacturile! de strângere de semnături pentru plafonarea facturilor la energie și gaze


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat, joi, că social-democrații au lansat la nivel național o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea facturilor la energie electrică și gaze naturale.

„Prin proiectul PSD, prețurile din facturile de energie electrică vor fi reduse imediat cu un procent de până 43%, iar la gaz reducerea ajunge până la 23%, în funcție de contractele pe care le are fiecare consumator”, a explicat senatorul.

El susține că prin acest proiect de lege PSD protejează majoritatea consumatorilor casnici de situația iminentă a dublării facturilor cu utilitățile (electricitate și gaz), acestea însemnând un cost suplimentar de aproximativ de 5676 de lei pe an, aproximativ 1200 de euro, pentru fiecare gospodărie din România.

De asemenea,  senatorul PSD sucevean menționează că în proiect este prevăzută și o compensație a scumpirilor plătite deja de consumator până la momentul intrării în vigoare a legii inițiate de către PSD. „Compensația se acordă consumatorilor cărora le-a crescut prețul la gaze și energie electrică în ultimele 6 luni dinainte de intrarea în vigoare a legii. Această compensația este egală cu jumătate din scumpirea care a avut loc în acestă perioadă de timp”, mai arată Ioan Stan.

Potrivit senatorului sucevean toate semnăturile strânse vor fi depuse la Parlament, în timpul dezbaterilor asupra proiectului legii inițiate de PSD, pentru a-i convinge pe reprezentanții puterii să voteze pentru ajutorarea a sute de mii de familii de români.

„Avem convingerea că proiectul de lege al PSD este singura soluție concretă care garantează – până la primăvară – menținerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil”, a adăugat parlamentarul.

El a explicat că sloganul acestei campanii, #JosFacturile a fost lansat de o româncă care a organizat un protest simbolic împotriva creșterii facturilor la energie în fața Parlamentului European din Strasbourg.

„O contribuție importantă a venit și din partea europarlamentarilor social-democrați care au inițiat o rezoluție solicitând o dezbatere europeană în legătură cu scumpirea energiei. În urma acesteia, Comisia Europeană ar urma să vină cu soluții concrete în sprijinul consumatorilor, mai ales a celor din familiile cu venituri foarte mici”, a mai spus Stan.


Intră acum și în grupul de