Concursul judetean de biologie „Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste”, editia a II-a


Intră acum și în grupul de

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava a avut loc ediţia a II-a a concursului judeţean de biologie „Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte”. „Educarea aptitudinilor de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii selective, cultivarea interesului pentru lectură şi cercetare în domeniul biologiei, formarea aptitudinilor de lucru în echipă, dezvoltarea spiritului de competiţie şi fairplay-ul sunt obiectivele acestui concurs care se adresează elevilor din învăţământul gimnazial, clasele a V-a şi a VI-a”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

La cea de-a doua ediţie a concursului au participat 43 de elevi din 10 unităţi şcolare din judeţ, tema anului şcolar 2009-2010 fiind „Legende internaţionale despre plante şi animale”.

Elevii participanţi au selectat o legendă şi au expus-o în concurs utilizând modalitatea de prezentare pe care au considerat-o cea mai atractivă (desene, afişe, joc de rol, machete, power point etc).

Juriul constituit din profesori de biologie din liceele din municipiul Suceava au luat în considerare în evaluare criterii ca: adecvarea legendei la tema concursului, calitatea şi originalitatea prezentării.

„S-au acordat premii şi menţiuni din fondurile alocate Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava de către Consiliul Judeţean Suceava” a precizat Petru Carcalete.
Cea mai frumoasă legendă, „Legenda ghiocelului”, a fost prezentată de micile artiste Poliec Andreea şi Cotlarciuc Ioana din clasa a VI-a de la Şcoala cu clasele I-VIII Paltinu, comuna Vatra Modoviţei, acestea fiind şi câştigătoarele premiului I.


Intră acum și în grupul de